Selailin yhtä keittokirjaani siinä viime viikonloppuna ja siellä oli tällainen omenainen porsaanleike resepti. Siinä lukiessani kirjaa (Helpot ja nopeat -niminen kirja) ajatuksen omenatäytetteisestä porsaanleikkeestä, joka tarjoillaan tomaattisalsan ja maissimuhonnoksen kanssa.
Omenaista porsaanleikettä tomaattisalsan ja maissimuhennoksen kera
Porsaanleikettä:
4 (n. 650 g) porsaan ulkofileettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2-3 dl korppujauhoa
2 kpl omenaa
suolaa
mustapippuria
Leikkaa ulkofileestä neljä samankokoista pihviä ja nuiji isoksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Täyte leikkeet kolme siivutettua omenarengasta. Tee leikkeille täysleivitys (jauhot-kananmuna-korppujauho). Mausta korppujauhoja hieman suolalla ja pippurilla. Paista leikkeet kuumassa öljyssä 4-5 minuuttia per puoli. Muista pitää tarvittaessa leikkeet lämpiminä.
Maissimuhennos:
400 g maissia
2 1/2 dl kermaa
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dlkasvislientä
(suolaa)
valkopippuria
Tee rasva-jauho-suurustus. Lisää kasvislientä ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kerma ja maissit. Anna hautua miedolla lämmöllä. Aina välillä hämmentäen.
Tomaattisalsa:
6-8 kpl tomaattia
1/2 chiliä
1-2 kpl salottisipulia
1 kpl valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
Hienonna sipulit ja chili hienoksi ja paloittele tomaatit pieneksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin tunnin ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti